Om Oss/about Us

   

 

 

Mitt namn är Bibbi Sundell och jag blev delägare juni 2010 i Kennel DenDu som grundades av Gunilla Öhlund.

Gunilla Öhlund begärde utträde ur kenneln jan. 2017 och jag står nu som ensam ägare. 

Tillsammans med min familj har jag uppfödning i sparsam skala i hemmiljö.

Mitt liv har alltid innefattat djur av olika slag. Jag har haft guldhamster, katter, hästar och naturligtvis hundar. Hästarna har jag tävlat i dressyr, hoppning och fälttävlan. Under senare år har jag mest bedrivit hästavel men beslutade mig för att avveckla det då det är både kostsamt, tidskrävande och också ett hårt slitsamt nöje.

De olika hundraser jag haft är Schäfer, Shetland Sheepdog och Chowchow. Med Schäfer tävlade jag bruks och utställning.

Första gången jag träffade en Aussie var 1987. Jag blev blixtförälskad i rasen och bestämde mig redan då för att någon gång i framtiden skulle jag ha en Aussie. ”Någon gång” blev på hösten 2004. Då fick jag hem lilla Ålhammarens Nemo som kallades för ”Frasse”.

2006 blev jag erbjuden att bli fodervärd till Ålhammarens Ruzzin. Då började också utställningsintresset växa och jag åker även nu på utställningar ibland.

Eftersom jag har hållit på med hästavel är steget inte långt till att börja med hundavel. Jag har gått SKK:s uppfödarutbildning och avelsrådskurser och är även avelsrådsrepresentant för vår ras. Min målsättning är att avla på noggrant planerade kombinationer med mål att föda upp trevliga familjemedlemmar som är sunda och friska.

 

 gruppbild.jpg    

Welcome to me!!!!

If you don't understand swedish you can use "Google översätt" to see the website in your language. The translation isn't always the best but I think you will understand most of what is written.

 

Drivs av Översätt
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)